25:e upplagan av Tjurruset blev en succé!

Vilken glädje och vilket jävlar anamma vi fick njuta av idag när årets löparfest gick av stapeln i perfekt löparväder.  Efter att ha summerat dagen kan vi stolt meddela att vi hade totalt 5000 deltagare i våra tre lopp, Minikalvruset, Kalvruset och Tjurruset. Som arrangörsförening är vi väldigt stolta över att vi för 4:e året i rad har ett fulltecknat Tjurruset och att både Minikalvruset och Kalvruset slog deltagarrekord i år igen. Stort tack till alla er deltagare som gjorde det möjligt.

grupptjejer grupp-tjejer-2

lagbild hinderbanan

Klockan 11.30 började Tjurruset dagen, då det var dags för de barn som deltog i Minikalvruset. En miniatyrliknande Tjurrusetbanan för barn födda 2008 och senare. Här kan de välja bana på ca 200 meter, samt en längre på ca 400 meter som bjuder på en rad olika hinder, anpassade till de lite mindre barnen.

Klockan 12.00 var det äntligen dags för de rekordmånga Kalvarna att värma upp till KMTI för att sedan ta sig an årets tuffaste utmaning för barn/ungdomar födda 2002-2007. En bana som i år mätte cirka 3 km, fylld med vatten, lera, jobbiga kryppassager och en och annan tuff uppförsbacke.
kalvrusbarn Tjurruset2015-OREDIGERADE-9100

Klockan 14.00 avlossades det första skottet ute på Säterivägen för årets Tjurruset och första startgruppen kunde ge sig ut på den milslånga utmaning genom blöta backar, diken, ängar, fält, mossar och vatten.   Nytt för i år var tillskottet Värstingklassen vilket utökade startgrupperna till sex stycken. Vi från IF Göta Karlstad vill även passa på att berömma KMTI för en högklassig uppvärmning, något som verkligen behövdes inför årets eldprov!
starten skogen-2

lerigt-parti-2 lerigt-parti

Segrare i herrklassen blev för fjärde året i rad André Rangelind på tiden 40:59:8. Hemmalöparen från IF Göta Karlstad kämpade ända in i det sista mot ”ärke-tjuren” Per Alsterdal som kom in på tiden 41:39:3. På damsidan segrade Linnea Martinsson på tiden 47:16:2 och på andra plats kom IF Götas Sofie Nelson på tiden 49:55:8.

Lagsegern i Tjurruset gick i år till I2 IF Triathlon 1. I vår nya tävlingsklass, Värstingklassen, segrade Dan Enqvist på tiden 54:35:5

En annan nyhet för i år var hinderbanan med tidtagning där löparna fick ta sig igenom ett 400 meter intensivt avsnitt på en äng på andra delen av den tuffa banan. Bäst på herrsidan var Karl Johansson, Nbif, på tiden 02:00 och på damsidan Linnea Martinsson på tiden 02.09.

andre linnea

vinnartrioherr segrare-1

Föreningen vill härmed ta tillfället i akt att tacka alla goda vänner och partners som genom sitt engagemang möjliggjort att vi med framgång kunnat fira jubilaren och genomföra den 25:e upplagan av Tjurruset. (originalet från Karlstad).

Stort tack vill vi rikta till bland annat vår huvudsponsor KMTI. Vi vill även tacka våra samarbetspartners Värmlands Folkblad, Flash Auto, CHAOS-Event, JK –ljud & Ljus, Subway (som levererar mat till alla våra funktionärer), STENA (som ser till att vi tar hand om både miljön och en och annan mjölksyrekänning i sista hindret innan mål), Karlstad Kommun, Region Värmland, NeH, Citytryck, Yamaha Center, Räddningstjänsten i Karlstadsregionen, och alla våra utställare, leverantörer och andra samarbetspartners som varit med under arrangemanget 2016.

Ett stort och varmt tack till de 350 ideella krafter som under lördagen genomförde föreningens sista motionslopp för året!

Håll utkik efter mer bilder på vår Facebooksida samt på Solsta Fotos Facebooksida.

För er som känner att ni redan nu vill säkra en plats inför 2017-års arrangemang öppnar anmälan om cirka en vecka på vår hemsida, men går bra att anmäla sig på vårt kansli redan från måndag. Datumet för loppet 2017 är den 16:e september.

Än en gång ett stort tack till alla som varit engagerade i årets upplaga av Tjurruset.

Läs mer om arrangemanget på NWT, VF eller SVT

Tack för i år och på återseende 2017!

/Jennie Persson, Marknads- & Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad.

I länken nedan finner du alla resultat från årets lopp. (Resultaten finns även att läsas i VF under måndagen den 19:e september).

Resultat