Tjurruset har fått förstärkning

André Rangelind förstärker Tjurruset teamet och går in som en del av banteamet. Med sina många segrar i Tjurruset har han den kunskap och erfarenhet som passar perfekt in i denna roll.  

Tjurruset i Karlstad går av stapeln 14 september och arrangörsföreningen IF Göta är i full gång med planeringen inför loppet. Ett arbete som pågår just nu är att forma hur den ca 10 km långa banan ska gå.

Torbjörn Wahlström är stommen i banteamet och han har varit en del av Tjurruset sen första start

”Jag har varit med i stort sett varje år på något sätt, dom första 5-8 åren enbart som tävlande och varit med och jobbat med banan i ca 20 år tror jag, så det är klart att tjurruset ligger varmt om hjärtat”

Tjurrusets bana ändras varje år vilket medför en del utmaningar

”Utmaningen är att det skall vara en viss variation varje år trots att det är ganska många förstagångslöpare, vi vill ju gärna ha så många som möjligt tillbaka också. En annan utmaning är att göra banan lagom hård, där har vi med åren märkt att dom som springer har blivit tuffare”, Säger Torbjörn.

Inför årets lopp har vi en storslagen värvning. Med erfarenhet, rutin och löparvana kommer André Rangelind att förstärka banteamet tillsammans med Torbjörn.

”Det känns bra att vara tillbaka efter att ha missat förra året. Det var första gången jag missade loppet sedan 2007. Det här blir en ny spännande utmaning.” säger André

André har vunnit Tjurruset ett flertal gånger och kan I2 skogarna utan och innan. Han vet vart de blötaste hålen, brantaste stigningarna och snårigaste skogen finns.

Vad kan man förvänta sig av banan den 14 september?

”Deltagarna kan förvänta sig en varierande bana med blöta partier, stiglöpning, obanad terräng och lite grusvägar. Att hitta höjdmeter och ha en bredd bana i början är även något vi har fokuserat lite extra på. En rolig och utmanande bana helt enkelt!” säger André

Tjurruset i Karlstad startade 1992 och har sitt ursprung i Karlstad. Den 14 september går startskottet för årets lopp och det finns begränsat antal platser till loppet. Samma dag anordnas även Kalvruset och minikalvruset så det finns något för hela familjen.