Tjurruset firade 30 år

Originalet av Tjurruset firade 30 år den 17 september på Norra Fältet. Över 1 500 tjurar och 700 kalvar deltog i årets skitigaste lopp och tog sig över såväl stock som sten.

Septembervädret kunde inte bjuda på så mycket bättre löparförhållanden och såväl deltagare som den stora publiken på plats slapp frysa, utan kunde istället njuta av den härliga stämningen i solskenet. På plats fanns även ett flertal av våra partners i sina utställningstält och längsmed banan för att förgylla upplevelsen för våra deltagare. Ett extra stort tack till COOP, KMTI, Karlstad Kommun och NWT för att ni gör detta arrangemang möjligt. Ett ytterligare stort tack till Räddningstjänsten i Karlstad, Smarteyes, Löp1 och Brandt Bil som fanns på plats under lördagen. Andra partners som har bidragit till årets skitigaste löparfest är Stena, DHL, Lecab, Hyrservice och CityTryck. Stort tack!

Årets bansträckning var minst sagt utmanande och deltagarna fick både bada i lera, springa i diken och (försöka) ta sig igenom gyttjehål. Allra snabbast runt den drygt 10,5 km långa banan på herrsidan var Cimmie Wignell som sprang in över mållinjen på tiden 49:22.7 och på damsidan, ingen mindre än Cimmies sambo, Siri Englund 56:08.01.

Lagtävlingen vann arrangörsföreningen IF Göta, följt av SBAB 1 och TRÄ-gen vinner by Moelven.

Samtliga resultat från tävlingen hittar du via länken här.

För fler bilder, håll utkik på hemsidan och i våra sociala medier (Facebook och Instagram).

På återseende 2023 – mot 31 år av Tjurrus!