Tävlingsinformation

Anmälningsavgifter 2020

Avgift t.o.m 20/7 Avgift f.r.o.m 21/7-5/10  Avgift f.r.o.m 6/10
TJURRUSET 450 kr 500 kr  650 kr
KALVRUSET 170 kr 170 kr  230 kr
MINIKALVRUSET 60 kr 60 kr  80 kr

Anmälan är personlig och kan endast bytas mot en trasselavgift. Detta sker fram till 60 min innan start.
Anmälan är bindande, vilket innebär att anmälningsavgift inte återbetalas.

Från arrangörshåll rekommenderar vi att deltagare i Tjurruset skall klara av att springa en 10 km landsväg/asfalt under 90 minuter.

Banan

Tjurrusets bana mäter cirka 10 kilometer och innehåller både byggda och naturliga hinder. Banan för Tjurruset är hemlig fram arrangemangsdagen och startskottet går.
Arrangören ansvarar inte för deltagare som springer fel väg, Tjurruset är en terrängtävling där du som deltagare själv ansvarar för att följa ATA-bandsmarkeringar och arrangörens skyltar.

Allt deltagande i arrangemangen sker på egen risk, så tänk på att alltid visa hänsyn.

I Tjurruset och Kalvruset skall du även vara beredd på att bli både smutsig och blöt.
Arrangören ansvarar inte för eventuella skador eller liknande i samband med passage av hinder, loppet sker på egen risk.

Bilder från arrangemanget

Genom deltagande i arrangemanget ges medgivande till att IF Göta Karlstad kan publicera bilder från arrangemanget på www.ifgota.sewww.tjurruset.com, Facebook-sidor, Instagram-sidor eller i annat marknadsföringssyfte.

Boende

IF Göta Karlstad rekommenderar Scandic Klarälven som kan nås på telefon 054-776 45 00, uppge Tjurruset vid bokning.

Efteranmälan

Görs på plats på arrangemangsområdet senast 45min  innan start.

Försäljning

I anslutning till arrangemangsområdet finner ni matservice samt försäljning av Tjurrusets tights och t-shirts.

Kollektivtrafik

Du som deltagare åker gratis stadsbuss till och från arrangemanget den [Loppdatum] tillsammans med KarlstadsBuss. Du kan med hjälp av busslinje 2 och 8 ta dig till hållplats Brigadmuséet för att sedan promenera de sista 600m till vårt arrangemangsområde. Tänk på att med buss slipper du parkering- och bilköer samtidigt som du värnar om miljön. Din bussbiljett finner du på programbladet.

Liveresultat

Liveresultat kommer att finnas under hela arrangemangsdagen på tjurruset.com.

Lagtävling

Ett lag består av maximalt sex personer. De fem snabbaste ger lagets tid. Det finns en lagklass där både damer och herrar kan ingå i laget.

Nummerlappar

Nummerlappen hämtas på arrangemangsområdet på Norra Fältet från och med klockan 9.00 på arrangemangsdagen. Tillsammans med nummerlappen för Tjurruset och Kalvruset erhålls även ett tidtagningschip som ska monteras på fotleden.
Tänk på att vara ute i god tid. Nummerlappen skall bäras synlig på bröstet. Det är inte tillåtet att vika in reklamen.

Omklädningsrum

I anslutning till starten för Tjurruset finner ni träningsanläggningen KMTI. På KMTI  och Tingvalla Isstadion sker all omklädnad inför såväl Tjurruset, Kalvruset & Minikalvruset. Här finns även duschmöjligheter efter loppet.

Plats

Norra Fältet ligger i centrala Karlstad längst E18 i nära anslutning till Räddningstjänsten i Karlstad (Våxnäs/Råtorp). Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till start och målområdet. Vänligen följ arrangörens P-hänvisningar.

Sjukvård

Arrangemangets sjukvårdsteam med läkare och sjuksköterskor finns i anslutning till målgången samt vid ett flertal ställen längs banan.

Starttider

Loppet sker under drop-in form mellan kl. 11.30-14.30.

Tidtagningschip

Nytt för i år är att vi använder oss av engångschip som ska fästas kring FOTLEDEN. Dessa kan slängas efter loppet men var noga med att fästa chippet kring fotleden och se till att det sitter ordentligt. 

Uppvärmning

Första uppvärmningen tillsammans med KMTI startar 15 minuter före startskottet och följs av ytterligare en. Se programbladet för mer utförliga tider.

Ändringar

Fram tom 2 veckor kan du göra ändringar i din anmälan genom att maila till tavling@ifgota.se. Eventuella ändringar på plats görs i nummerlappstältet från kl. 09.00 och debiteras med 100kr.