Tävlingsinformation

Anmälningsavgifter 2021

Avgift t.o.m 5/9
 Avgift f.r.o.m 6/9
TJURRUSET 500 kr  650 kr

Anmälan är personlig och kan endast bytas mot en trasselavgift. Detta sker fram till 60 min innan start.
Anmälan är bindande, vilket innebär att anmälningsavgift inte återbetalas.

Från arrangörshåll rekommenderar vi att deltagare i Tjurruset skall klara av att springa en 10 km landsväg/asfalt under 90 minuter.

Banan

Tjurrusets bana mäter cirka 10 kilometer och innehåller både byggda och naturliga hinder. Banan för Tjurruset är hemlig fram arrangemangsdagen och startskottet går.
Arrangören ansvarar inte för deltagare som springer fel väg, Tjurruset är en terrängtävling där du som deltagare själv ansvarar för att följa ATA-bandsmarkeringar och arrangörens skyltar.

Allt deltagande i arrangemangen sker på egen risk, så tänk på att alltid visa hänsyn.

I Tjurruset och Kalvruset skall du även vara beredd på att bli både smutsig och blöt.
Arrangören ansvarar inte för eventuella skador eller liknande i samband med passage av hinder, loppet sker på egen risk.

Bilder från arrangemanget

Genom deltagande i arrangemanget ges medgivande till att IF Göta Karlstad kan publicera bilder från arrangemanget på www.ifgota.se, www.tjurruset.com, Facebook-sidor, Instagram-sidor eller i annat marknadsföringssyfte.

Boende

IF Göta Karlstad rekommenderar Scandic Klarälven som kan nås på telefon 054-776 45 00, uppge Tjurruset vid bokning.

Efteranmälan

Görs på plats på arrangemangsområdet senast 45min  innan start.

Försäljning

I anslutning till arrangemangsområdet finner ni matservice samt försäljning av Tjurrusets tights.

 

Liveresultat

Liveresultat kommer att finnas under hela arrangemangsdagen på tjurruset.com.

Lagtävling

Ett lag består av maximalt sex personer. De fem snabbaste ger lagets tid. Det finns en lagklass där både damer och herrar kan ingå i laget.

Nummerlappar

Nummerlappen hämtas dagen innan på KMTIs parkering mellan kl 13-18 eller på arrangemangsområdet den 18 september på Norra Fältet från och med klockan 9.00. Tillsammans med nummerlappen för Tjurruset erhålls även ett tidtagningschip som ska monteras på fotleden. Detta är ett engångschip som kan kastas direkt efter loppet.
Tänk på att vara ute i god tid. Nummerlappen skall bäras synlig på bröstet. Det är inte tillåtet att vika in reklamen.

Omklädningsrum

I anslutning till starten för Tjurruset finner ni träningsanläggningen KMTI. På KMTI  finns begränsad möjlighet till ombyte men vi ber alla att komma ombytta och redo till arrangemanget. Här finns även begränsade duschmöjligheter efter loppet.

Plats

Norra Fältet ligger i centrala Karlstad längst E18 i nära anslutning till Räddningstjänsten i Karlstad (Våxnäs/Råtorp). Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till start och målområdet. Vänligen följ arrangörens P-hänvisningar.

Sjukvård

Arrangemangets sjukvårdsteam med läkare och sjuksköterskor finns i anslutning till målgången samt vid ett flertal ställen längs banan.

Starttider (Preliminära)

13.50 Uppvärmning 1 KMTI

14.00 Startgrupp 1

14.05 Uppvärmning 2 KMTI

14.05 Startgrupp 2

14.20 Uppvärmning 3 KMTI

14.15 Startgrupp 3

Notera att starttiderna fasta och att du inte bladar dig med andra startgrupper, håll dig till din startgrupp för att minska antalet personer i samma grupp.

Tidtagningschip

Likt 2019 använder vi oss av engångschip som ska fästas kring FOTLEDEN. Dessa kan slängas efter loppet men var noga med att fästa chippet kring fotleden och se till att det sitter ordentligt. 

Uppvärmning

Första uppvärmningen tillsammans med KMTI startar 10 minuter före startskottet och följs av ytterligare två. Se programbladet för mer utförliga tider.

Ändringar

Fram tom 2 veckor kan du byta startgrupp/namn genom att maila till tavling@ifgota.se. Uppge startnummer och din löptid på 10km landsväg. Tänk på att deltagare som springer under annat namn diskvalificeras från tävlingen.

Eventuella ändringar på plats görs i nummerlappstältet från kl. 09.00 och debiteras med 100kr.