Nyhetsarkiv

03 juli 2014

Tjurruset 2014 fullt

Idag (torsdag 3/7) passerade vi deltagartaket 3000 anmälda och stänger härmed årets anmälan till Tjurruset 2014.
Från arrangörshåll ser vi detta som oerhört positivt att intresset för loppet har haft en så positiv utveckling de senaste åren, samtidigt som vi såklart tycker att det är synd att inte alla som vill delta kan erbjudas plats.

Vi från IF Göta Karlstad hälsar samtliga, såväl deltagare som publik hjärtligt välkomna till Norra Fältet och I2-skogen den 13:e september.
Vi vill även passa på att meddela att anmälan till Kalvruset samt Minikalvruset är fortfarande öppen, så anmäl era barn redan idag!

Med vänlig hälsning/Ellinor Johansson, Arrangemangsansvarig.

 

01 juli 2014

Fåtal platser kvar i årets upplaga av Tjurruset

Under våren meddelade arrangören IF Göta Karlstad att det i år blir ett tak på 3000 deltagare i Tjurruset den 13 september.
Intresset för loppet är rekordstort och anmälningarna strömmar in!
För att du skall vara säker på att få plats på startlinjen i år vill vi göra er uppmärksamma på att anmäla er snarast möjligt då anmälan snart stänger för att loppet är fullt!

För direktanmälan klicka här!

Deltagartaket gäller enbart Tjurruset. För barn och ungdomar som vill anmäla sig till Kalvruset görs detta här, samt för de minsta som vill delta i Minikalvruset anmäl er här.

Varmt välkomna till Norra Fältet och I2 den 13:e september.

vattenpause
/Ellinor J, Arrangemangsansvarig.

25 april 2014

Max 3 000 deltagare i Tjurruset 2014

Den 13 september är det dags för den 23:e upplagan av Tjurruset. Loppet är populärare än någonsin och redan nu, med nästan 5 månader kvar, är över 1 700 löpare anmälda.
För att fortsatt kunna hålla en hög kvalité på arrangemanget har vi beslutat att i år ta in max 3 000 deltagare. Ett deltagartak som innebär att det börjar bli hög tid att anmäla sig, för dem som vill vara med på årets skitigaste löparfest.
_G6Q6897  _DSC1043
Förra årets lopp var ett av de tuffaste sedan starten 1992 och vi lovar ett årets upplaga kommer att bli minst lika utmanande. Precis som ifjol kommer vi att hålla till på Norra Fältet och I2-skogen. Ett område som erbjuder varierande terräng och flera tuffa, skitiga och roliga passager!
Ta chansen. Anmäl dig till Tjurruset 2014 innan det är försent.
tjurruset-7133  tjurruset-7339

19 mars 2014

Många anmälda till Tjurruset 2014

Den 13 september är det dags för den 23:e upplagan av Tjurruset. Redan nu har många anmält sig för att vara säkra på att få en startplats i det populära loppet.

tjurruset-6933    _DSC0991

Ifjol sattes ett deltagartak på 2 500 löpare. Ett tak som också nåddes veckorna innan arrangemanget.Då hade vi i slutet av mars knappt 350 anmälda. I år har det redan kommit in över 1 250 anmälningar! Lägg där till ett hundratal platser där vi bara väntar på namn innan de också ligger med i startlistan. Så allt tyder på att även årets lopp kommer att bli fulltecknat!

Vad årets deltagartak kommer att hamna på återstår att se. Det lutar åt att fler kommer att få springa årets lopp. Samtidigt är vi noga med kvalitén och kommer inte att ta in fler än vi klarar av. Därför rekommenderar vi alla er som vill springa att anmäla sig redan i dag. För ni vill väl inte missa årets skitigaste löparfest!

_DSC1125   _DSC0871

 

10 januari 2014

Skitigt är det nya svarta

Det står bortom alla tvivel. Tjurruset är hett! Aldrig har intresset varit större för detta skitiga lopp.

Fjolårets tuffa, leriga och mycket krävande bana tycks inte ha avskräckt löparna. Snarare tvärtom. Redan nu, i mitten av januari,  har över 1 000 löpare anmält sig till loppet. Detta att jämföra med 2005, då 520 löpare deltog. Eller i fjol, då vi passerade 1 000 anmälningar i början av augusti. En viss skillnad.

2013 satte vi en maxgräns på 2 500 deltagare. Ett tak som nåddes två veckor innan arrangemanget. I år är frågan inte om vi når 2 500 deltagare, utan när vi gör det.

_G6Q7127

_G6Q7173

 

 

 

 

 

 

Precis som vanligt kommer årets bana vara hemlig. Varken bansträckning eller hinder avslöjas på förhand. Det enda du vet när du anmäler dig, är att du efter loppet kommer att vara lerig från topp till tå. Och som en deltagare från förra årets lopp så bra uttryckte det: ”Skitigt är det nya svarta”.

Vi ses den 13 september/

Mikael Björemo, Vikarie Idrott och Arrangemang
IF Göta Karlstad

tjurruset-7345  tjurruset-7314

20 december 2013

God Jul & Gott Nytt År!

Det lackar mot jul och ett händelserikt 2013 är snart till ända. Samtidigt är planeringen inför nästa års lopp redan i full gång. Vi hoppas att ni ser fram emot nästa års Tjurrus lika mycket som vi gör!

God Jul & Gott Nytt år på er alla löpare där ute, önskar Tjurruset. Originalet från Karlstad!

julhälsning

22 november 2013

Spring med IF Göta Karlstad

Vill du börja träna löpning tillsammans med likasinnade? Få hjälp av duktiga ledare att bli en bättre löpare? Träffa glada och trevliga människor? Och komma väl förberedd den 13 september?

Då ska du börja träna med någon av IF Göta Karlstads löpargrupper.

IF Göta Karlstads löpargrupper är öppna för alla. Föreningen erbjuder flera olika alternativ och oavsett ålder, ambition och löparvana finns det en grupp som passar dig. Det är du själv som väljer vilken grupp du vill vara med i och vilken nivå som passar dig bäst. Det är helt okej att testa sig fram och du får även gärna vara med i mer en löpgrupp.

Grupperna leds av IF Göta Karlstads duktiga tränare. Alla med erfarenhet av löpning och gruppträning. Flera av dem är dessutom utbildade hos Svenska Friidrottsförbundet. På respektive grupps sida hittar du information om vilken tid och plats de tränar på.

Varmt välkommen att springa med IF Göta Karlstad!

P1020024

Löpgrupp Bas håller till på Rudsspåret. De tränar på tisdagar klockan 18.00.

25 oktober 2013

Tjurruset The Movie

Under årets Tjurruset lät vi en av våra egna funktionärer springa banan med en s.k. Head Cam. Han startade sista av alla och i filmen kan ni följa hans väg runt den tuffa och skitiga banan.

Till er som var med och sprang Tjurruset 2013, bra jobbat! Det var en j*vligt tuff bana. Till er som ännu inte sprungit originalet av Tjurruset säger jag bara en sak: Våga anta utmaningen!

Den 13 september 2014 kör vi igen!

/Mikael Björemo, IF Göta Karlstad

23 september 2013

Anmälan öppen!

Nu är anmälan till Tjurruset 2014 öppen. Den 13 september är det återigen dags för årets skitigaste löparfest, Tjurruset.

Redan nu kan du säkra din plats i det populära loppet. 2013 års Tjurrus, var med sina 2500 deltagare fulltecknat. Missa inte denna skitiga, tuffa och roliga utmaning. Anmäl dig till Tjurruset 2014 redan nu!

Billigare fram till nyår

Till och med sista december anmäler du dig till samma pris som för 2013. Detta gäller samtliga tre arrangemang; Tjurruset, Kalvruset och Minikalvruset.

Skitigt