Nyhetsarkiv

16 september 2017

26:e upplagan av Tjurruset blev en succé och en folkfest

Återigen kan vi konstatera att Tjurruset blivit en succé.

Deltagare visar prov på pannben, jävlar anamma och en vilja av stål. Karlstad bjöd på toppen väder och vi från IF Göta tycker det är fantastiskt kul att se att så många vill vara en del av vårt arrangemang både deltagare och publik.

Vi är stolta över att meddela att vi hade totalt 4500 deltagare i våra tre lopp, minikalvruset, kalvruset och Tjurruset. Som arrangörsförening vill vi tacka både deltagare och publik som gjorde det möjligt att arrangera årets lopp. TACK!

Tjurrusdagen började kl 11.30 när de allra yngsta startade minikalvruset. Detta är en miniatyrliknande Tjurrusetbana för barn födda 2009 eller senare. Man kan välja att springa en bana på ca 200 meter samt en längre på ca 400 meter. Man stötte på en rad olika hinder som var anpassade för lite mindre barn men arrangörsförening väljer att även här lägga fokus på lera och vatten.

Klockan 12.00 var det äntligen dags för Kalvarna att värma upp till KMTI för att sedan ta sig an årets tuffaste utmaning för barn/ungdomar födda 2003-2008. En bana som i år mätte cirka 3 km, fylld med vatten, lera, jobbiga passager och en och annan tuff uppförsbacke. Sista delen av kalvrusbanan var samma sträcka som Tjurruset så här fick barnen/ungdomarna chansen att testa på hur det är att springa en del av tjurrusbanan.

Klockan 14.00 avlossades det första skottet ute på Säterivägen för årets Tjurruset och första startgruppen kunde ge sig ut på den ca 10 km långa utmaning genom blöta backar, diken, ängar, fält, mossar och vatten.   Vi från IF Göta Karlstad vill även passa på att berömma KMTI för en högklassig uppvärmning, något som verkligen behövdes inför årets eldprov! Bra jobbat! Segrare i herrklassen blev för fjärde året i rad André Rangelind på tiden 41:48:8. Hemma löparen från IF Göta Karlstad kunde lugnt springa hem segern och hade till och med tid få en segerkyss med flickvännen innan målgång. Per Alsterdal och Niklas Wassberg tampades om andra platsen men det var till slut ”ärke-tjuren” Per Alsterdal som spurtade hem andra priset på tiden 42.00. PÃ¥ damsidan segrade Linnea Martinsson på tiden 46:42:5 och på andra plats kom Mona Hallberg 49.36.1

Lagsegern i Tjurruset gick i år till IF Göta Karlstad 1 där både segraren André Rangelind och trean Niklas Wassberg fanns med.

Hinderbanan var Återigen en del av årets bana. Dock mätte den ca 100 meter i år jämfört med förra årets 400 meter. Hinderbanan blev tuff och intensiv och den som tog hem spurtpriset på herrsidan var Viktor Flacking på tiden 29.8. På damsidan kunde Caroline Svensson på tiden 38.1 spurta hem segern.

Föreningen vill härmed ta tillfället i akt att tacka alla goda vänner och partners som genom sitt engagemang möjliggjort att vi med framgång kunnat anordna den 26:e upplagan av Tjurruset. (originalet från Karlstad).

Stort tack vill vi rikta till bland annat vår huvudsponsor KMTI. Vi vill även tacka våra samarbetspartners NWT, Flash Auto, CHAOS-Event, JK ljud & Ljus, Mcdonalds (som levererar mat till alla våra funktionärer), STENA (som ser till att vi tar hand om både miljön och en och annan mjölksyrekänning i sista hindret innan mål), Karlstad Kommun, Region Värmland, Citytryck, Yamaha Center, Räddningstjänsten i Karlstadsregionen, och alla våra utställare, leverantörer och andra samarbetspartners som varit med under arrangemanget 2017. Ett stort och varmt tack till de 300 ideella krafter som under lördagen genomförde föreningens sista motionslopp för året! Utan deras insats skulle vi inte kunna arrangera ett lopp av denna storlek. STORT TACK!

För att minnas dagens tävling lite extra hänvisar vi er till vår facebooksida, Tjurruset, samt till Solstafotos Facebooksida där bilder kommer läggas upp löpande. Dela gärna med er av era egna bilder genom #tjurrusetoriginal2017 #tjurrusetkarlstad

För er som känner att ni redan nu vill säkra en plats inför 2018-års arrangemang Öppnar anmälan om cirka en vecka på vår hemsida. Preliminärt datumet för loppet 2018 är den 15:e september.

Än en gång ett stort tack till alla som varit engagerade i årets upplaga av Tjurruset.

Läs mer om arrangemanget på NWT och VF

Tack för i år och på återseende 2018!

/Cissi Östlund Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad.

I länken nedan finner du alla resultat från årets lopp. (Resultaten finns även att läsa i NWT under måndagen den 18:e september).

RESULTAT

 

16 september 2017

Tjurruset 2017 igång – resultaten här

Nu är Tjurruset, Kalvruset och Minikalvruset igång för i år. Tjurruset firar 25 år och är för fjärde året i rad fulltecknat. Över 3500 deltagare kommer att ta sig an terrängen i I2-skogen.

Resultat kommer under dagen att finnas här för Kalvruset och Tjurruset!

Publik är välkomna till startområdet utanför KMTI på Säterivägen, Sannakorset (skyltat från starten) med flera fina passager mitt på banan eller till målområdet på Norra fält i Karlstad.

Varmt välkomna!

/Cissi

12 september 2017

Tjurrusveckan är här!!

Väntan är snart över. Tjurruset veckan är äntligen här. På lördag går startskottet för 2017 års upplaga av Tjurruset i Karlstad. Vi på IF Göta kan stolt välkomna alla deltagare och publik till Norra Fältet och I2-skogen i Karlstad.

Efter starten vid KMTI uppmanar vi de som vill se deltagarna under loppet bege sig till Sannakorset, det tar inte lång stund att promenera dit och därifrån kommer det finnas bra platser att se löparna passera längs banan mer än en gång.

Kom gärna förbi arrangemangsområdet på Norra fältet och se målgången och samtidigt hälsa på våra samarbetspartners som finns på plats under dagen.

Vi vill trycka lite extra på snitslingen av banan. Som deltagare är det viktigt att du är uppmärksam på markeringar och pilar för att du på ett säkert och enkelt sätt ska hitta ute i skogen. Vi använder oss till största delen av ATA-band för att snitsla upp banan.

Vi har publicerat ett PM med viktig information till alla deltagare och även publik som är bra att kika i innan start på lördag. Du hittar PM:et via denna länk.

Nummerlappsutdelning: Sker på Norra fältet på lördag 16 september från kl 09.00. Det beräknas komma mycket folk till området så kom i tid. Vi ber er ha ert startnummer redo när ni hämtar ut er nummerlapp. Denna finner ni i startlistan på vår hemsida. Klicka på länken för att komma direkt till startlistan.

Vi vågar lova att det kommer bli ett lopp värt att minnas, så återigen, välkomna till årets skitigaste löparfest!

01 augusti 2017

Mindre än 50 dagar kvar…

Vi fortsätter vår nedräkning och konstaterar att det nu är mindre än 50 dagar kvar till årets upplaga av Tjurruset går av stapeln. Vi vill dela denna upplevelse med så många som möjligt och vill därför uppmana er alla att anmäla er för att säkerställa att ni har en plats. Som vi skrev för någon vecka sedan passerade vi 2000 deltagare så skicka in din anmälan direkt för att inte missa denna fantastiska tillställning.

Visste du förresten att originalet Tjurruset kommer från Karlstad? Förra året firade vi 25 års jubileum och vi hoppas såklart att den 26:e upplagan blir en lika stor succé.

Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan

18 juli 2017

2000 deltagare anmälda till Tjurruset 16/9

Vi har nu passerat 2000 anmälda deltagare men det finns fortfarande chans att anmäla sig. Vi drar sträcket vid 3500 deltagare och vill uppmana alla som vill ha en spännande utmaning att anmäla sig så snart som möjligt för att säkra sin plats i årets lopp. Ett första test av årets bana är gjord och vi i IF Göta arbetar nu med att säkerställa att det blir en utmanande och rolig bana även i år.

Vill du toppa upplevelsen lite extra vill vi tipsa om våra snygga specialdesignade Tjurruset tights som fortfarande finns i lager. Du hittar dem genom att klicka på länken.

Vi vill också passa på att tipsa om att ladda inför Tjurruset genom att se på friidrott i världsklass på Tingvalla IP den 25/7. Svenska världstjärnor samt internationella idrottare kommer till Karlstad för att testa formen inför kommande VM. Du som är anmäld till Tjurruset kan köpa ståplats biljetter till tävlingen till rabatterat pris. Ord. Pris 150:- Tjurruset pris 120:-. Mejla partneransvarig@ifgota,se för att köpa din biljett. Uppge ”Tjurruset”, ditt namn och personnummer så hittar vi dig i startlistan. Välkomna!

Klicka på bilden för att läsa mer om tävlingen

 

10 april 2017

159 dagar kvar – nu har nedräkningen börjat!

   

 

Populärt inslag på Tjurruset även i år!

 

Vi fortsätter det mycket uppskattade samarbetet med Amer Sport och Salomon som kommer finnas på plats tillsammans med XXL i tält på arrangemangsområdet. Som deltagare i Tjurruset har du exklusivt möjlighet att testa toppmodeller från Salomon, perfekta för tuffa lopp med varierande underlag i skogen.

Alla som deltar i Tjurruset kommer lite längre fram att få ta del av fina erbjudanden från Salomon, så håll utkik på Facebook och här på hemsidan, mer information kommer!

 

Ny samarbetspartner!

 

Vi kan stolt meddela att Tjurruset fått en ny samarbetspartner – Prostatacancerföreningen i Värmland.

Visste du att var sjunde man i Sverige får prostatacancer före 75 års ålder och idag lever 90 000 män med diagnosen. Det gör prostatacancer till Sveriges vanligaste cancersjukdom, vanligare än bröstcancer och lungcancer. De flesta har inga symptom alls och får sin diagnos vid en hälsokontroll. Prostatacancerförbundet arbetar för att alla män ska kallas till screening. Om sjukdomen upptäcks tidigt går den oftast att bota. Stöd kampen mot prostatacancer du med!

Gå in på www.pcfvärmland.se och läs mer om vad du kan göra. 

Hur skulle ditt hinder se ut om du fick bestämma?

  

Vill du vara med och sätta ditt avtryck på årets bana?
Vi lovar dig en riktigt utmanande och rolig bansträckning med många bra publikplatser. Vill du och ditt företag vara med och sponsra ett hinder och därmed också vara delaktig i utformningen av hindret?

Kontakta IF Göta Karlstad på partneransvarig@ifgota.se så berättar vi mer.

 

11 januari 2017

Anmälningarna strömmar in – säkra din plats du med!

Välkommen till Värmlandsskogarna och till originalet av Tjurruset 16 september 2017!
2016 var Tjurruset i Karlstad fulltecknat för fjärde året i rad – fantastiskt kul tycker vi!

Vill du vara säker på din plats i årets skitigaste löparfest,  gå då in och anmäl dig redan nu!

Direkt till anmälan

 

 

 

07 oktober 2016

Tjurruset 2017 – anmälan är öppen!

29120038034_6afed26187_b 29122149323_f7ca49d5fb_b

För 4:e året i rad hade vi ett fulltecknat Tjurruset med totalt 5000 deltagare i våra tre lopp. Fantastiskt kul tycker vi och extra roligt att vi fortsätter locka deltagare inte bara från Värmland utan från hela Sverige. Planeringen för nästa år är redan igång och vi har många spännande idéer som kommer att göra loppet ännu mer attraktivt för både löpare och publik.

Passa på att säkra din plats redan nu för nästa års skitigaste löparfest! Anmäler du dig innan årsskiftet ligger anmälningsavgiften kvar på samma pris som 2016.

Direkt till anmälan – Tjurruset Original Karlstad, Kalvruset & Minikalvruset!

29122151973_d7d252fd60_b 29665327751_35690aed43_b

 

17 september 2016

25:e upplagan av Tjurruset blev en succé!

Vilken glädje och vilket jävlar anamma vi fick njuta av idag när årets löparfest gick av stapeln i perfekt löparväder.  Efter att ha summerat dagen kan vi stolt meddela att vi hade totalt 5000 deltagare i våra tre lopp, Minikalvruset, Kalvruset och Tjurruset. Som arrangörsförening är vi väldigt stolta över att vi för 4:e året i rad har ett fulltecknat Tjurruset och att både Minikalvruset och Kalvruset slog deltagarrekord i år igen. Stort tack till alla er deltagare som gjorde det möjligt.

grupptjejer grupp-tjejer-2

lagbild hinderbanan

Klockan 11.30 började Tjurruset dagen, då det var dags för de barn som deltog i Minikalvruset. En miniatyrliknande Tjurrusetbanan för barn födda 2008 och senare. Här kan de välja bana på ca 200 meter, samt en längre på ca 400 meter som bjuder på en rad olika hinder, anpassade till de lite mindre barnen.

Klockan 12.00 var det äntligen dags för de rekordmånga Kalvarna att värma upp till KMTI för att sedan ta sig an årets tuffaste utmaning för barn/ungdomar födda 2002-2007. En bana som i år mätte cirka 3 km, fylld med vatten, lera, jobbiga kryppassager och en och annan tuff uppförsbacke.
kalvrusbarn Tjurruset2015-OREDIGERADE-9100

Klockan 14.00 avlossades det första skottet ute på Säterivägen för årets Tjurruset och första startgruppen kunde ge sig ut på den milslånga utmaning genom blöta backar, diken, ängar, fält, mossar och vatten.   Nytt för i år var tillskottet Värstingklassen vilket utökade startgrupperna till sex stycken. Vi från IF Göta Karlstad vill även passa på att berömma KMTI för en högklassig uppvärmning, något som verkligen behövdes inför årets eldprov!
starten skogen-2

lerigt-parti-2 lerigt-parti

Segrare i herrklassen blev för fjärde året i rad André Rangelind på tiden 40:59:8. Hemmalöparen från IF Göta Karlstad kämpade ända in i det sista mot ”ärke-tjuren” Per Alsterdal som kom in på tiden 41:39:3. På damsidan segrade Linnea Martinsson på tiden 47:16:2 och på andra plats kom IF Götas Sofie Nelson på tiden 49:55:8.

Lagsegern i Tjurruset gick i år till I2 IF Triathlon 1. I vår nya tävlingsklass, Värstingklassen, segrade Dan Enqvist på tiden 54:35:5

En annan nyhet för i år var hinderbanan med tidtagning där löparna fick ta sig igenom ett 400 meter intensivt avsnitt på en äng på andra delen av den tuffa banan. Bäst på herrsidan var Karl Johansson, Nbif, på tiden 02:00 och på damsidan Linnea Martinsson på tiden 02.09.

andre linnea

vinnartrioherr segrare-1

Föreningen vill härmed ta tillfället i akt att tacka alla goda vänner och partners som genom sitt engagemang möjliggjort att vi med framgång kunnat fira jubilaren och genomföra den 25:e upplagan av Tjurruset. (originalet från Karlstad).

Stort tack vill vi rikta till bland annat vår huvudsponsor KMTI. Vi vill även tacka våra samarbetspartners Värmlands Folkblad, Flash Auto, CHAOS-Event, JK –ljud & Ljus, Subway (som levererar mat till alla våra funktionärer), STENA (som ser till att vi tar hand om både miljön och en och annan mjölksyrekänning i sista hindret innan mål), Karlstad Kommun, Region Värmland, NeH, Citytryck, Yamaha Center, Räddningstjänsten i Karlstadsregionen, och alla våra utställare, leverantörer och andra samarbetspartners som varit med under arrangemanget 2016.

Ett stort och varmt tack till de 350 ideella krafter som under lördagen genomförde föreningens sista motionslopp för året!

Håll utkik efter mer bilder på vår Facebooksida samt på Solsta Fotos Facebooksida.

För er som känner att ni redan nu vill säkra en plats inför 2017-års arrangemang öppnar anmälan om cirka en vecka på vår hemsida, men går bra att anmäla sig på vårt kansli redan från måndag. Datumet för loppet 2017 är den 16:e september.

Än en gång ett stort tack till alla som varit engagerade i årets upplaga av Tjurruset.

Läs mer om arrangemanget på NWT, VF eller SVT

Tack för i år och på återseende 2017!

/Jennie Persson, Marknads- & Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad.

I länken nedan finner du alla resultat från årets lopp. (Resultaten finns även att läsas i VF under måndagen den 19:e september).

Resultat