Nyhetsarkiv

19 mars 2014

Många anmälda till Tjurruset 2014

Den 13 september är det dags för den 23:e upplagan av Tjurruset. Redan nu har många anmält sig för att vara säkra på att få en startplats i det populära loppet.

tjurruset-6933    _DSC0991

Ifjol sattes ett deltagartak på 2 500 löpare. Ett tak som också nåddes veckorna innan arrangemanget.Då hade vi i slutet av mars knappt 350 anmälda. I år har det redan kommit in över 1 250 anmälningar! Lägg där till ett hundratal platser där vi bara väntar på namn innan de också ligger med i startlistan. Så allt tyder på att även årets lopp kommer att bli fulltecknat!

Vad årets deltagartak kommer att hamna på återstår att se. Det lutar åt att fler kommer att få springa årets lopp. Samtidigt är vi noga med kvalitén och kommer inte att ta in fler än vi klarar av. Därför rekommenderar vi alla er som vill springa att anmäla sig redan i dag. För ni vill väl inte missa årets skitigaste löparfest!

_DSC1125   _DSC0871

 

10 januari 2014

Skitigt är det nya svarta

Det står bortom alla tvivel. Tjurruset är hett! Aldrig har intresset varit större för detta skitiga lopp.

Fjolårets tuffa, leriga och mycket krävande bana tycks inte ha avskräckt löparna. Snarare tvärtom. Redan nu, i mitten av januari,  har över 1 000 löpare anmält sig till loppet. Detta att jämföra med 2005, då 520 löpare deltog. Eller i fjol, då vi passerade 1 000 anmälningar i början av augusti. En viss skillnad.

2013 satte vi en maxgräns på 2 500 deltagare. Ett tak som nåddes två veckor innan arrangemanget. I år är frågan inte om vi når 2 500 deltagare, utan när vi gör det.

_G6Q7127

_G6Q7173

 

 

 

 

 

 

Precis som vanligt kommer årets bana vara hemlig. Varken bansträckning eller hinder avslöjas på förhand. Det enda du vet när du anmäler dig, är att du efter loppet kommer att vara lerig från topp till tå. Och som en deltagare från förra årets lopp så bra uttryckte det: ”Skitigt är det nya svarta”.

Vi ses den 13 september/

Mikael Björemo, Vikarie Idrott och Arrangemang
IF Göta Karlstad

tjurruset-7345  tjurruset-7314

20 december 2013

God Jul & Gott Nytt År!

Det lackar mot jul och ett händelserikt 2013 är snart till ända. Samtidigt är planeringen inför nästa års lopp redan i full gång. Vi hoppas att ni ser fram emot nästa års Tjurrus lika mycket som vi gör!

God Jul & Gott Nytt år på er alla löpare där ute, önskar Tjurruset. Originalet från Karlstad!

julhälsning

22 november 2013

Spring med IF Göta Karlstad

Vill du börja träna löpning tillsammans med likasinnade? Få hjälp av duktiga ledare att bli en bättre löpare? Träffa glada och trevliga människor? Och komma väl förberedd den 13 september?

Då ska du börja träna med någon av IF Göta Karlstads löpargrupper.

IF Göta Karlstads löpargrupper är öppna för alla. Föreningen erbjuder flera olika alternativ och oavsett ålder, ambition och löparvana finns det en grupp som passar dig. Det är du själv som väljer vilken grupp du vill vara med i och vilken nivå som passar dig bäst. Det är helt okej att testa sig fram och du får även gärna vara med i mer en löpgrupp.

Grupperna leds av IF Göta Karlstads duktiga tränare. Alla med erfarenhet av löpning och gruppträning. Flera av dem är dessutom utbildade hos Svenska Friidrottsförbundet. På respektive grupps sida hittar du information om vilken tid och plats de tränar på.

Varmt välkommen att springa med IF Göta Karlstad!

P1020024

Löpgrupp Bas håller till på Rudsspåret. De tränar på tisdagar klockan 18.00.

25 oktober 2013

Tjurruset The Movie

Under årets Tjurruset lät vi en av våra egna funktionärer springa banan med en s.k. Head Cam. Han startade sista av alla och i filmen kan ni följa hans väg runt den tuffa och skitiga banan.

Till er som var med och sprang Tjurruset 2013, bra jobbat! Det var en j*vligt tuff bana. Till er som ännu inte sprungit originalet av Tjurruset säger jag bara en sak: Våga anta utmaningen!

Den 13 september 2014 kör vi igen!

/Mikael Björemo, IF Göta Karlstad

23 september 2013

Anmälan öppen!

Nu är anmälan till Tjurruset 2014 öppen. Den 13 september är det återigen dags för årets skitigaste löparfest, Tjurruset.

Redan nu kan du säkra din plats i det populära loppet. 2013 års Tjurrus, var med sina 2500 deltagare fulltecknat. Missa inte denna skitiga, tuffa och roliga utmaning. Anmäl dig till Tjurruset 2014 redan nu!

Billigare fram till nyår

Till och med sista december anmäler du dig till samma pris som för 2013. Detta gäller samtliga tre arrangemang; Tjurruset, Kalvruset och Minikalvruset.

Skitigt

14 september 2013

Skitigt, tufft och fantastiskt roligt!

Där här ni en sammanfattning av deltagarnas reaktioner efter Tjurruset 2013. För visst var det många som var trötta, blöta och leriga när de kom i mål på Norra Fältet. Men framför allt var de glada. Både för att de tagit sig i mål och för att de haft så roligt längs vägen.

Dagen började dock med att Miniklavarna satte av längs de två(!) banorna på arrangemangsområdet. Nytt för i år var nämligen att det fanns två olika banlängder att välja på i Minikalvruset. En som mätte 200 meter och en som var 400 meter lång. Det var många glada barn som tog emot sin guldmedalj och juice efter att de spurtat över mållinjen.

Tjurruset2013-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näst på tur var Kalvarna som efter en fartfylld uppvärmning med KMTI stack iväg längs den drygt 2,5 kilometer långa banan. På vägen fick de ta sig över sandhinder, springa i däck, över rör och i vatten. De var även in på räddningstjänstens övningsområde där de byggt så att det såg ut som en bilolycka. Här var det en salig blandning av eld, rök och vatten.

Tjurruset2013-80

Väl i mål hade kalvarna hunnit med att bli både blöta och leriga. De tre första i alla ålderklasser fick medalj, men alla som var med fick en samplingspåse och (framförallt) det häftiga Tjurrusetglaset.

Som de flesta säkert har hört var det nytt deltagarrekord för Tjurruset. Deltagartaket på 2 500 löpare nåddes redan två veckor innan loppet! Att det var mer folk än vanligt märktes redan vid nummerlappsutdelningen, men främst när det drog ihop sig till start. Hela Säterivägen kryllade av heltaggade tjurar, redo att möta den tuffa och varierande banan.

Tjurruset2013-94

För att minska trängseln på banan var starten uppdelad i två omgångar. En vid 14.00 och en klockan 14.04. Årets bana var bitvis mycket krävande, men med kortare passager på grusväg där deltagarna kunde samla kraft. Vid Södra Sanna Skjutbana samlades mycket publik och de fick se tjurarna ta sig fram och tillbaka längs skjutvallen samtidigt som granatsalvorna ekade omkring dem.

En annan mycket populär publikplats var vid fyrvägskorset innan järnvägsviadukten. Här klättrade deltagarna upp för en trappa av höbalar innan de hoppade ner i en hög med hästgödsel. Här ifrån kunde publiken även följa deltagarna genom ett lerigt kärr, samtidigt som de fick lyssna på tuff musik från ett av de två hårdrocksband som spelade längs banan.

Tjurruset2013-202

Avslutningen blev tuff med en hel del hinder som skulle passeras och det var många som fick slita hårt för att ta sig upp upp och förbi Stenas container på målrakan.

Olyckligt nog hamnade en grupp löpare fel vid ett tillfälle. Vi beklagar detta och lär oss inför nästa år. Vi hoppas att ni som drabbades vill komma tillbaka igen nästa år trots detta.

Snabbast i mål bland herrarna var André Rangelind på 45 minuter och 16 sekunder. Bland kvinnorna passerade Linn Nilsson mållinjen först, på tiden 53.23. Även om de var snabbast var alla som tog sig i mål vinnare. Stort grattis till alla er som sprang Tjurruset 2013 och bra jobbat! Alla resultat hittar ni här: Resultat Tjurruset 2013.

En stor anledning till att Tjurruset blivit en sådan folkfest är all den härliga publik som är på plats och hejar fram deltagarna längs banan. Flera tusen personer hade tagit sig till Norra Fältet och I2-skogen för att följa årets lopp. Det var många som  passade på att besöka Räddningstjänstens Öppet Hus, där de fick lära sig om brandsäkerhet och spruta med vattenslang.

Tjurruset2013-233

Vi på IF Göta vill rikta ett stort tack till alla de funktionärer som var med och gjort Tjurruset 2013 till ett arrangemang i världsklass. Det är tack vare er som våra lopp har blivit så populära.

Vi vill också tacka alla våra sponsorer, samarbetspartners, leverantörer och utställare, som är så otroligt engagerade i det vi gör. Er entusiasm är guld värd.

Återigen, ett stort tack till alla inblandade. Jag hoppas att vi ses igen nästa år!

/Mikael Björemo, Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad

13 september 2013

Liveresultat Tjurruset 2013

Via länken nedan får du  liveresultat från Kalvruset och Tjurruset:

Resultat Tjurruset 2013

Bäst följer du dock tävlingarna på plats på Norra Fältet :)

Start Kalvruset 13.00

Start Tjurruset 14.00

_DSC8134

13 september 2013

Imorgon smäller det!

Om mindre än 24 timmar går startskottet för 2013 års skitigaste löparfest, Tjurruset. Loppet är fulltecknat sedan nästan två veckor tillbaka och  2 500 löpare står på startlinjen i morgon.

Redan för en månad sedan slogs det tidigare deltagarrekordet på 1838 löpare, som sattes ifjol. Men det tog inte stopp där. Anmälningarna fortsatte att strömma in och för att säkerställa loppets kvalitet satte vi ett deltagartak på 2500 löpare. Ett tak som vi alltså nådde redan för två veckor sedan.

Till er som lyckades få en startplats väntar en tuff bana i varierande terräng. Det blir ängar, mossar, diken, kärr och stigar. Både naturliga och byggda hinder kommer att korsa er väg och ni kommer att få kämpa för att ta er i mål.

Till er som inte fick plats i årets lopp eller heller står vid sidan och tittar på finns mycket att se. Flera av hindren ligger på publikvänliga platser. Det kommer att finnas en karta i starten över bra publikplatser som sätts upp så fort deltagarna har sprungit iväg.

arg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekord även för Kalvruset

Det är inte bara rekordmånga tjurar den 14 september. Även kalvarna är fler än någonsin. Här finns det dock platser kvar och möjlighet för den som vill springa att anmäla sig på plats på arrangemangsområdet i morgon. Deltagarna i Kalvruset kommer även de mötas av en tuff och varierande bana, där sista biten är densamma som för Tjurruset.

I Minikalvruset är det i år två banor, en 200- och en 400-meters. Du som deltagare väljer på plats vilken bana du vill springa och det är bara att dyka upp när det passar. Vi har drop-in mellan 11.30-15.30. I mål får du både medalj och juice :)

_TA_5347

Nummerlappsutdelning

Från och med klockan nio på lördag morgon kan man hämta ut sin nummerlapp på arrangemangsområdet på Norra Fältet. Tjurar- och Kalvar hämtar sin nummerlapp i det stora tältet mitt på arrangemangsområdet. Nummerlappsutdelningen för Minikalvruset sker i ett eget tält på arrangemangsområdet, i anslutningen till Minikalvbanan.

Starttider

Tjurruset 14.00 (uppvärmning 13.45)

Kalvruset 13.00 (Uppvärmning 12.45)

Minikalvruset Drop-in 11.30-15.30 (löpande uppvärmning)

 

Vi på IF Göta  Karlstad hälsar er alla varmt välkomna till I2-skogen och Norra Fältet i morgon!

_DSC7603