Förbereda sig inför Tjurruset i Karlstad

Går det att förbereda sig inför Tjurruset i Karlstad?

Vi har frågat flerfaldiga Tjurruset vinnaren André Rangelind om det går att förbereda sig inför Tjurruset, och hur man i så fall ska göra.

Vilken är den viktigaste formen av träning att göra inför Tjurruset? (intervall/långpass/backträning etc)?

  • Man blir bra på det man tränar på. Så mitt tips är att helt enkelt springa mycket i kuperad och teknisk terräng. Gärna även helt ute i skogen ibland. När loppet närmar sig kan man även börja med något intervallpass eller fartlekspass i veckan för att få lite mer fart i benen.

Vad är det vanligaste felet man gör i sin träning inför ett terränglopp? (dåliga skor, för långa/korta pass, för lite kuperad terräng etc.)

  • Två vanligt fel många gör i terränglöpning är att man inte utnyttjar sina styrkor och springer för hårt i backarna. Min styrka i Tjurruset var inte att jag var den bästa terränglöparen utan jag tog det oftast lugnare i den tuffaste terrängen och fokuserade på tekniken och när det blev mer lättlöpt tryckte jag på hårdare och försökte få luckor till övriga. Så utnyttja era styrkor. Sen är det vanligt att man springer för fort uppför och inte orkar springa på när backen är slut. Det är bättre att tappa någon sekund i backen för att vara stark när man är på toppen. Tänk på detta vid eran träning.

Var gör du dina bästa träningspass inför Tjurruset? (I2 skogen/Bryngfjordsbacken etc)

  • Mina viktigaste pass inför Tjurruset är de riktigt tekniska passen och de snabba. Så de tekniska gör jag i väldigt svårsprungen skog. Oftast betydligt tuffare skog än där Tjurruset går. Sen vill jag även få bra fart i benen och gör några nyckelpass på Tingvalla IP.

 

 

Glöm inte skicka in din anmälan redan idag.

 

VÄLKOMNA!!!!