Nyhetsarkiv

08 juli 2021

Nu kör vi!

ÄNTLIGEN!
Vi har väntat och väntat men nu är äntligen väntan över och vi går in i planeringen för Tjurruset 2021. Vi har inte haft några tvivel på att vi ska arrangera men vi har behövt fundera på vilket datum som arrangemanget i år skulle gå. Och till slut har vi bestämt oss.

Årets datum är nu spikat till den 18 september, anmälan är öppen redan nu, klicka bara vidare i länken här så kommer du till anmälan.

Just nu har vi endast öppnat anmälan till Tjurruset och kommer vänta med kalv- och minikalvruset. Ambitionen är såklart att vi ska kunna göra arrangemanget så likt de normala som möjligt. Men vi väljer att avvakta lite till med det så att vi är på säkra sidan och kan välkomna alla.
Det här har vi alla väntat på, in och anmäl er för att vara säkra på att ni får en plats, ut i skog och blötmark för att träna er till årets skitigaste lopp!

PS
ni missade väl inte att Karlstad stadslopp flyttade till den 16 oktober. Varför inte göra hösten till en riktig utmaning och var med i både Tjurruset och Karlstad stadslopp? läs mer om stadsloppet här.

/Mikael

25 september 2020

Tjurruset ställs in

Tyvärr tvingas vi att ställa in Tjurruset och Kalvruset 2020. Vi har inväntat lättnader i förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer, men ett sådant besked kommer dröja ytterligare.

Tråkigt för alla våra löparvänner förstås, samtidigt något som påverkar vår ideella verksamhet. Därför ger vi alla som anmält sig möjligheten att stötta vår barn- och ungdomsverksamhet genom att efterskänka sin anmälningsavgift – vill du det behöver du inte kontakta oss. Du som vill ha fler alternativ är välkommen att mejla oss senast den 5 oktober. Kontakt hittar du här.

Vi längtar efter att få springa med er igen och återkommer när vi öppnar anmälan för nästa år!

15 juli 2020

Tjurruset flyttar fram

Tjurruset 2019 blev en lerig folkfest. Början av 2020 blev allt annat än normal. För att vi ska ge er, våra deltagare chansen till ett Tjurrus 2020 så kommer vi flytta loppet till ett senare datum detta år.
Det nya datumet för 2020 års lopp är 24 oktober. Vi som arrangör hoppas kunna bjuda på ännu en upplaga av ett riktigt skitigt motionslopp.
Träna på och ta hand om er över sommaren så laddar vi till hösten för årets skitigaste lopp!

22 januari 2020

19 september smäller det…

Nytt år och självklart kommer 2020 innebära ett Tjurruset i Karlstad.

19 september är dagen D och vi ser fram emot att bjuda er på ännu en utmaning.

För det är vad vi ser Tjurruset som, en utmaning. En utmaning där du tillsammans med andra glada löpare möter leriga hinder, branta backar och blöta hålor. Vi vill påminna om att Tjurruset är ett lopp för alla. Oavsett om du är en van löpare eller om du nyligen börjat ta några löpsteg så är Tjurruset för dig.

Utmana dig själv. Vi vågar lova att det blir en upplevelse att minnas. Oroa dig inte vi har funktionärer som stöttar med en hjälpande hand om du skulle fastna i lerpölen i skogen.

Skicka in din anmälan redan idag och vässa pannbenet. Vi tror på dig!!!

14 september 2019

28:e upplagan bjöd på butiksplundring och gyttjebad.

När starten gick kl 14.00 visste arrangörsföreningen att när deltagarna passerar mållinjen kommer de göra det lite blötare, lite leriga och med en erfarenhet rikare

Vi vill ge alla deltagare i dagens lopp en klapp på axeln för ett mycket väl genomfört lopp. Tjurruset är årets skitigaste löparfest och det är också ett lopp som kräver pannben, vilja och ett jävlaranamma.

 

Först över mållinjen för herrarna var Cimmie Wignell som hade en segermarginal på över 30 sekunder. Desto jämnare blev det i kampen om andra och tredje platsen. Spurtstriden ända in över mållinjen vanns av Jimmie Johansson och förra årets vinnare Niklas Wassberg fick se sig besegrad.

På damsidan korsade Siri Englund mållinjen knappa 10 sekunder före tvåan Malin Barrulf. På tredje plats kom Anne Ellström. Stort grattis säger vi.

 

Kalvruset och Minikalvruset blev även i år en blötfest. Djupa diken, snårig skog och leriga hålor var en del av det som mötte våra yngre deltagare.

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare, funktionärer, samarbetspartners och publik. Ni gör varje Tjurruset en succé varje år.

TACK!

Hoppas vi ses nästa år då den 29:e upplagan går av stapeln.

Resultat hittar du via denna länk

 

/IF Göta

06 september 2019

DeltagarePM

Nu finns Tjurrusets deltagarePM tillgängligt. Här hittar du all information du behöver inför loppet 14 september.

Tjurruset PM

Du kan också hitta vilken startgrupp du startar i, i startlistan

 

VÄLKOMMEN 14 SEPTEMBER

04 september 2019

Startlistan

När du hämtar ut din nummerlapp på Norra fältet den 14 september är det bra om du har med dig ditt startnummer.

Du hittar ditt startnummer i startlistan på denna länk

 

180915 IF Göta arrangerar Tjurruset
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

02 september 2019

Starttider Tjurruset/Kalvruset/Minikalvruset

Tjurruset 2019 är mindre än 2 veckor bort och nedan publiceras starttiden för årets lopp.

TJURRUSET – 14.00

KALVRUSET

12.00 Pojkar & Flickor födda 2010

12.15 Pojkar & Flickor födda 2009

12.30 Pojkar & Flickor födda 2008

12.40 Pojkar & Flickor födda 2007

12.50 Pojkar & Flickor födda 2006

13.00 Pojkar & Flickor födda 2005

 

MINIKALVRUSET – Drop in mellan 11.30 – 14.30

 

VARMT VÄLKOMNA den 14 september!

 

08 juli 2019

Tjurruset har fått förstärkning

André Rangelind förstärker Tjurruset teamet och går in som en del av banteamet. Med sina många segrar i Tjurruset har han den kunskap och erfarenhet som passar perfekt in i denna roll.  

Tjurruset i Karlstad går av stapeln 14 september och arrangörsföreningen IF Göta är i full gång med planeringen inför loppet. Ett arbete som pågår just nu är att forma hur den ca 10 km långa banan ska gå.

Torbjörn Wahlström är stommen i banteamet och han har varit en del av Tjurruset sen första start

”Jag har varit med i stort sett varje år på något sätt, dom första 5-8 åren enbart som tävlande och varit med och jobbat med banan i ca 20 år tror jag, så det är klart att tjurruset ligger varmt om hjärtat”

Tjurrusets bana ändras varje år vilket medför en del utmaningar

”Utmaningen är att det skall vara en viss variation varje år trots att det är ganska många förstagångslöpare, vi vill ju gärna ha så många som möjligt tillbaka också. En annan utmaning är att göra banan lagom hård, där har vi med åren märkt att dom som springer har blivit tuffare”, Säger Torbjörn.

Inför årets lopp har vi en storslagen värvning. Med erfarenhet, rutin och löparvana kommer André Rangelind att förstärka banteamet tillsammans med Torbjörn.

”Det känns bra att vara tillbaka efter att ha missat förra året. Det var första gången jag missade loppet sedan 2007. Det här blir en ny spännande utmaning.” säger André

André har vunnit Tjurruset ett flertal gånger och kan I2 skogarna utan och innan. Han vet vart de blötaste hålen, brantaste stigningarna och snårigaste skogen finns.

Vad kan man förvänta sig av banan den 14 september?

”Deltagarna kan förvänta sig en varierande bana med blöta partier, stiglöpning, obanad terräng och lite grusvägar. Att hitta höjdmeter och ha en bredd bana i början är även något vi har fokuserat lite extra på. En rolig och utmanande bana helt enkelt!” säger André

Tjurruset i Karlstad startade 1992 och har sitt ursprung i Karlstad. Den 14 september går startskottet för årets lopp och det finns begränsat antal platser till loppet. Samma dag anordnas även Kalvruset och minikalvruset så det finns något för hela familjen.